lördag 11 juni 2011

Mot nya erfarenheter

Att äga ett hus innebär många nya lärdomar, och idag kan vi ärlig säga att vi försökt att lära oss. 

Vår utmaning denna helg

Tapetsering av Vincents rum...

Tidigt i morse kom mamma med material som kära Mr C inhandlat till oss. Många burkar och pryttlar var det så hälften vore nog. Som frågetecken stod vi sen och inspekterade de olika burkarna och verktygen.

Sen vad det dags att skrida till verket


Alla lister, taket och fönstret var färdigt sen innan så nu var det dags att ta tag i väggarna. Alla tapetskarvarna slipades bort, ett arbete man tror ska gå fort men ack så fel vi hade, det tar faktiskt sin lilla tid. Efter att kanterna suddats ut så målade vi två omgångar med en färg som ska göra så att man undviker att så kallade ormar ska uppkomma när den nya tapeten sen läggs. Denna färg rollades på och även detta tog längre tid än vad vi trott. 

Men sen, sen kom den stora utmaningen. En utmaning som Mr D helt enkelt fick äran att ta tag i. 
Spackla

Hela rummet  skulle bredspacklas och detta var en ny utmaning för oss, spackla var ett måste då väggarna i detta hus är riktigt ojämna och som de säger ju noggrannare man är vid förarbetet desto bättre blir resultatet. 

Om detta gäller vårt fall får vi vänta och se...

J
Just nu torkar spacklet och i morgon bitti så ska här slipas så att underlaget blir riktigt jämnt. Sen ska det målas med en vit grundfärg så att det gråa spacklet inte lyser igenom den vita tapet som senare skall fästas upp (även de en utmaning)

Så med stora förhoppningar och mycket nervositet går vi nu till sängs och hoppas på en lugn natt med snälla barn så att vi vaknar pigga och glada imorgon.

På återseende
Annie
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...