Bok sidan.

Kaffe med musik
Karin Brunk Homqvist
Än en gång så har Karin skrivit en varm, härlig bok. Jag tycker dock inte att den är lika rolig som Stenhimlen men helt klart läsvärd. Jag gillar att det är en kort roman och att den går ganska snabbt att läsa ut. Boken handlar om fyra symöteskvinnor som vinner en resa ner till julmarknaden i Tyskland, den handlar om deras vänskap, deras rädslor samt att man ibland måste våga för att vinna;) Detta är trots att den inte är lika roligt dock en mycket läsvärd bok. Har ni inte läst något av Karin innan så rekommenderar jag er att göra det. 

Annie 25/12 2012


Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Lucy Dillon

Om jag ska vara ärlig så har jag inte riktigt bestämt mig  vad jag tycker om denna bok. Men den tog mig ett tag att läsa ut och det brukar inte vara något gott tecken. Men den har samtidigt en värme och mys-känsla i sig och samtidigt som den är ganska förutsägbar så är det mysiga saker som jag kan förutse. Det är absolut en varm bok en bok om att hitta hem om kärlek till hundar om tillgivenhetens inverkan på ensamheten. 

Ja så trots att jag kan förutse det mesta i boken och trots att den tog en lååång tid att läsa ut så är det ändå en läsvärd bok. 

Annie 25/12 2012

Den frusna trädgården
Kristin Hannah

Detta är en bok som jag faktiskt fick kämpa lite med i början, tyckte den var ganska långrandig och blev faktiskt lite uttråkad. I början handlar boken mycket om två systrar och deras helt olika liv, den ene som familjemor och företagsledare och den andre som äventyrslysten fotograf. När de båda systrarnas far dör så hamnar de i en situation där de båda ska enas om hur de ska ta hand om deras ibland smått förvirrade mor, en mor de känner sig som främlingar inför. Men det är nu boken börjar, i samband med att modern börjar berätta en saga för döttrarna så spinns en berättelse upp som är så spännande och sorglig. En berättelse om ett liv i krigets sovjet under andra världskriget. 

åh denna bok har svårt att lämna mig även fall det var några veckor sedan nu som jag läste ut den, den biter sig fast på något sätt och jag kommer ofta på mig stå och fundera över livsödet i berättelsen. En väl rekommenderad bok att läsa som är värd de första  "tråkiga" 50 sidorna. 
Annie 17/10 2012

Vindens skugga
Carlos Ruiz Zafón

Redan de första sidorna suger in mig i en berättelse fylld av mystik, romantik, spänning och livsöden. Boken handlar om en pojke vid namn Daniel som vid historiens börjar är tio år, moderslös och ägaren till en mycket mystisk och gåtfull bok vid namn Vindens skugga skriven av den ännu mer mystiska författaren Julián Carax. Vi får följa Daniel genom hans uppväxt i Barcelona och se hur boken bokstavligt förändrar hans liv. Vi får läsa om många livsöden så som den onde kommisarien Fumero, den vackra Bea och den trofasta vännen Fermín. 

Detta är en mycket mycket bra bok en bok fylld med överraskningar och spännande persongestaltningar. Har ni inte läst Vindens Skugga än så säger jag grattis, ni har något att se framemot.
Annie 16/6 2012

Stenhimlen 
Karin Brunk Holmqvist

Jag gillar Karins böcker, sträck-läste hennes bok Sirila gentlemän sökes och har sedan dess gillat hennes berättar-stil. Stenhimlen handlar om hemmans-dottern Erna och hennes något udda familj. En mor som är snäll men kuvad samt en far som är minst sagt bitter och aggressiv. Erna är en mycket speciell kvinna, 34 år, klipsk, okysst och konstnärligt begåvad. Vid en auktion ropar hon in en samling böcker efter den framlidne rektorn och tack vare detta inrop så börjar äventyret. 

Detta är en lättläst och något humoristisk bok, Karins gestalter lever sig kvar långt efter man läst ut boken och man har faktiskt lite svårt att säga farväl till Erna;) 
Annie 6/9 2012

Bröllopsfixaren
Marita Colon-McKenna

Detta är en bra bok. Men har man som jag läst vääääldigt många Daniel Steel, Nora Roberts etc etc så är detta ingen unik bok. Självklart är det en liten mysbok men ganska tidigt kunde jag lista ut hur det skulle sluta, inga som helst överraskningsmoment var inbakade, vilket tyvärr gjorde boken lite förutsägbar och faktiskt nu i efterhand lite tråkig. Men har du inte läst en uppsjö av kärleksromaner, lärt dig hur romaner är uppbyggda eller tröttnat på (super) lycklig kärlek så är detta definitivt en bok för dig. 
Annie 22/8 2012


Hotellet i hörnet av bitter och ljuv
Jamie Ford

Denna bok har verkligen fått mig och inse att det finns så mycket  som jag inte känner till. Alla år i skolbänken till trots, ett historieintresset till trots, men detta kände jag inte till. Boken Hotellet i hörnet av bitter och ljuv tar upp hur det var för de amerika-födda japanerna att leva och bo i ett land med en växande rädsla för Japaner i tiden efter Pearl Habor. Detta är en skönlitterär bok men belyser en verklig händelse, internering av Japanskamerikaner. Det är en lättläst bok där vi får följa historien i en Julia och Romeo variant, men här utgörs de ljuva tu av en amerikakines och en Japanskamerikan. Det är en bitter och ljuv historia precis så som titeln tillkännager. En bok väl värd att läsa.
Annie 29/7 2012Sju jävligt långa dagar
Jonathan Tropper

Jag måste säga att jag gillar denna tragik-komiska bok. Den är skriven på ett humoristiskt underfundigt sätt och handlar om en minst sagt dysfunktionell familj i ett tragikomiskt relationsdrama. Det är en mycket lättläst bok, bokstäverna liksom dansar förbi och sida efter sida läggs bakom ryggen. Det finns många ställen där ett leende sprider sig och vid ett flertal tillfällen så skrattas det hejdlöst (speciellt vid de ställena där sex är inblandat) Denna bok kan jag mycket väl rekomnendera till de som liksom jag ibland behöver ge kroppen lite semester men fortfarande vill underhålla knoppen. 
Annie 26/6 2012


Fjäril i koppel
Zinat Pirzadeh

För en som verkligen gillade Flyga drake så var förväntningarna inte så höga på denna bok, då kraven på att leva upp till Flyga drake är ganska höga. Men jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad boken ger en inblick i en flickas liv under i ett Iran under förändring. Men som alltid med böcker som delvis är skrivna ur författarens liv så ställer jag mig alltid frågande till vad det är som är sant och vad det är som är påhitt och ifall påhittet verkligen kan ha hänt (för de sker en del riktigt obehagliga saker i boken) 
Men helt klart en bok värd att läsa
Annie 6/7 2012
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...