torsdag 15 november 2012

Pyssel utmaning

Godmorgon

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag brinner för återbruk, att ta tillvara på det man redan har och skapa något annat av det. Förra året fick jag upp ögonen för något helt fantastisk

 Eco-wrapping 

Eco-wrapping är ett sätt att slå in vackra paket genom att använda saker som vi har hemma (alltså inte köpa något nytt, men inköp på loppis fungerar)
 Men Eco-wrapping är även ett paket som ska gå att återanvända, så gåvan ni får är inte bara innehållet i paketet utan själva paketet är en gåva i sig (förstår ni?) med mening att återanvändas;)


Så nu till min utmaning. 

Jag utmanar här med alla mina läsare (och läsarnas läsare) till att skapa ett paket i Eco-wrapping stil. När ni sedan har gjort det så lägger ni ut ett inlägg på er blogg och länkar hit. (ni har till och med den 9 december på er)  Sen samlar jag helt enkelt ihop alla paket och så samlar jag alla tips här på min blogg. På så sätt inspirerar vi varandra och gör ett slag för miljön (kan ni tänka er hur mycket inslagspapper som slängs var jul, jag vågar inte tänka på det) 

Reglerna är alltså enkla. 

Ni har till den 9 december på er

Ni ska göra ett paket i eco-wrapping stil alltså tillverka ett paket av saker ni har hemma. Paketet ska även vara återbrukningsbart. 

Ta gärna före och efter kort och skriv gärna ner vad ni har använt er av för material.
Gör ett inlägg på er blogg och länka hit. (använd er gärna av den översta bilden) 

Skriv sedan en kommentar till detta inlägg så att jag vet att du är med i utmaningen.

Den 10 december samlar jag sedan alla bidrag i ett förhoppninsvis låååååångt inspriationsinlägg här på bloggen. 

Nu till mitt bidrag: 

Paket av en lamplåda.Genom att använda mig av gamla bibelark,  wellpapp, snören, en spetsbit, några pärlor från ett söndrigt halsband, en knapp och några stämplar så förvandlade jag glödlampekartongen till detta:


Ett litet paket blev det men perfekt för de små gåvorna så som smycken till exempel. Genom att ta bort juletiketten så kan man använda lådan som en liten tavla och sedan nästa år så kan man om man vill återbruka paketet och då endast sätta på en ny juletikett;) Så in i skåpen nu och gräv, in i hjärnan och ta fram den där extra kreativiteten och våga anta min utmaning;) 

(Har du ingen blogg som du kan länka från så kan du vara med via Fb istället. Dela då bara detta inlägg på din tidslinje, du ser Fb knappen längst ner till vänster i inlägget, kommentera att du vill vara med och sedan skickar du in ditt bidrag till husetnummer10@gmail.com senast den 9 december)

Önskar er alla en kreativ dag
Annie

ps. glöm inte att meddela mig efter ni gjort ert inlägg så att jag inte missar er;)
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...