fredag 16 november 2012

Julklappsetiketter att göra själv

Godmorgon kära Fredag

Åh så roligt det var med alla uppskattande kommentarer gällande min Eco-wrapping utmaning. Ett bidrag har redan trillat in och jag kommer vänta med spänning på fler. Men ni har till den 9 december på er så det är ingen brådska, glöm bara inte att meddela mig när ni gör inlägget på er blogg så jag kan hämta ert bidrag där för att senare publiceras här;) 

Men nu till dagens pyssel. 


Till ett eco-wrappat paket behövs självklart en återbrukad julklapps-etikett, dessa är gjorda av målarbokspapper (ja jag har lånat av lilla V) och sedan har jag fått hjälp av en kär granne med att mäta ut etiketterna så att hörnen hamnar rakt och storleken blev tillfredsställande (och raka) Inte behöver man köpa färdiga tags via panduro när man kan göra dem själva, genom att titta vad man har i skåpen. 


Julklappsetiketterna har sedan dekorerats med stämplar, knappar, papper och spets allt från återbrukade ting. (papper från en gammal bibel, tunnt papper från senaste inköpta skorna, spets från loppisinköp, knappar från gamla kläder etc) 


Variationen är oändlig och det är ett mycket trevligt pyssel


För att få variation på etiketterna så har jag även lånat lite stämplar från ovan nämnda granne, hon hade med sig dem för att visa och då passade jag på att stämpla upp några ark. (tänk på det när ni träffas och pysslar att ni kan låna stämplar av varandra och på så sätt göra ett miljövänligare val gentemot det hade varit att införskaffa nya)


På baksidan av varje julklappsetikett finns en adresslapp en möjlighet att skriva vem paketen är ifrån och vem den är till, ganska bra om man vill att paketen ska hamna rätt. 

Så har ni inte testat att göra egna julklappsetiketter så gör det för det är väldigt roligt. Mina kommer jag ta med till försäljning på julmarknaden några kommer även hamna på HandgjordaSaker.se inom kort. 

Nu önskar jag er en sanslös kreativ fredag, det ska jag ha;) 
AnnieSkicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...