lördag 4 juni 2011

Trädgårdsframgångar och nya upptäckter

Åh det här med att odla... 
Det är verkligen lika roligt som jag hade föreställt mig. Nu växer det i mina pallkragar så man kan nästa höra hur det knakar. 


Den som sår får ju även skörda som det heter och idag har den första skörden rädisor fått ge en extra sting till dagens ostsallad lunch. 
Så gott


 En upptäckt har även gjorts i trädgården. 

Vår trädgård har som sagts misskötts den närmsta tio åren vilket inneburit att maskrosor och de härliga Kirskålen fått härja fritt. Kirskål är en ny upptäckt för vår del men det vi hört är att det är ogräsens drottning och nästintill omöjligt att få bort. Denna information har lett till att vi inte brytt oss så mycket om det stora Kirskåls landet som vuxit vid ena husgaveln. Här ska ju ändå grävas runt så småningom och då förhoppningsvis kommer denna Kirskål att försvinna. 

Men en dag när vi strosade runt i trädgården så upptäckte vi något i Kirskåls landet...


 Härliga gröna blad


 I sällskap med Kriskålens gröna men lite mindre blad


Och inte fanns det en sådan här avvikande planta utan en massa... Under detta härliga land av Kirskål gömmer sig en massa massa plantor av Hosta. 

Så trädgårdsuppdraget nummer ett är numer att 

Rädda Hostan

Innan Kirskålen totalt kväver den

Så morgondagen kommer spenderas i rabatten och om det är någon som känner för lite Kirskål eller lite hosta så bjuder vi gärna på både det ena och det andra.

Annie
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...