söndag 26 augusti 2012

Gårdagens loppisfynd

Godmorgon

Idag vaknade vi till mörker åska och regn. SÅ att fota gårdagens loppisfynd blev minst sagt ett mörkt jobb. Men hoppas ni kan urskilja de vackra detaljerna ändå.  Denna tunga bokgömma av någon slags metall är så vacker, inuti är den klädd med ett vackert rött plyschtyg. Den är lite nött och skavd precis som jag vill ha det;) 


 Dessa två små tavelramar, ja den ena är väl ett litet stativ, fann jag också på loppis och betalade inte många kronor för. Förhoppningsvis ska jag hitta några vackra kort att sätta där i med. 


En gjuten skål gjord av Lars Jaensson följde med hem. Visste inte vad jag plockade på mig när jag tog den men Lars Jaensson är tydligen en känd konstsmed. Men jag fastnade för skålen på grund av dess form och tyngd. Sen kom vi till dessa godingar. Hittade först den ena och köpte den, en halvtimme senare vid ett annat bord hittade jag sedan en likadan som den första. Så de återförenades och kommer nu pryda mitt vardagsrum. De är två tunga ljusstakar gjorda i någon slags metall och mycket vackert utsnidade. 

Igår blev det som ni förstår loppisbesök, jag åkte dit med min käre moster Sonja och vi njöt, fyndade och drack kaffe. Väl på den första loppisen börjar vi prata med ett par som tipsar oss om ännu en loppis som skulle börja kl 13.00 i en ort inte långt från där vi var. Så jag och moster Sonja satte oss i bilen bland alla våra fynd, åkte först hem till henne för att lasta ur och sedan gav vi oss iväg igen. Mot nya äventyr mot nya loppisfynd. Och visst fyndade vi. 
 
Bilderna ni sett är några av fynden från de båda loppisarna, men det är dock inte allt, lite mer fyndades men det får ni se en annan dag. 

När käre moster Sonja sen skulle köra hem mig så fick vi ett infall och körde in efter en skylt som omtalade en loppis 4km in i skogen. Men efter att ha kört in i skogen, sväng otaliga kurvor, backe upp och backe ner, mörkare och mörkare skog så försvann vårt mod. Vem vet vad som skulle vänta på oss längre fram på vägen, nej usch inte vågade vi fortsätta utan vi vände vid närmsta mötesplats. Ja ja den loppisen utforskar vi en annan dag och då ska vi utrusta oss med lite manligt sällskap eller starka kvinnor;) 

Önskar er en härlig ljuvlig dag
Annie

Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...