tisdag 7 augusti 2012

Plastpåsar vinner matchen mot papperspåsar, med vissa restriktioner;)

Här om dagen när jag var och inhandlade en ny kalender i vår lokala bokaffär så började vi prata om det här med papper v.s plastpåsar. Ja inte vad det så att jag och mannen bakom disken bara helt apropå kalendrar gled in på ämnet påsar, utan det föranleddes av att jag tackade nej till plastpåsen. Vi råkade nämligen båda samtidigt säga, något liknande "ja då spar vi in den på miljön" vilket ledde till samtalet om plastpåsar. 

Vår lokala bokaffär hade nämligen nyligen haft diskussionen plast v.s pappers-påsar och de hade kommit fram till att plast faktiskt är miljövänligare än papperspåsarna. Varför? Jo för att plasten tar mycket mindre plats att frakta vilket leder till att utsläppen per fraktad plastpåse blir väldigt liten, om man jämför med papperspåsen som då inte går att packa lika tätt och som således tar mer plats i lastbilen. Plasten är faktiskt om man sorterar (vilket jag nu förutsätter att alla mina läsare gör) den rätt både brännbar och återvinningsbar. Plasten är dock livsfarlig för marken om den nu mot all förmodan skulle hamna där så tar det jorden ca 10-12 år att bryta ner den.

Så summan av kardemumman när du handlar varor och har för avsikt att slänga påsen i naturen: Välj papper..
 Om du istället har för avsikt att sortera så välj plast. 

Själv väljer jag varken den ena eller den andra. Vid inhandling av mat så väljer jag våra hårda plastpåsar som vi köpt på den lokala affären, men när det gäller andra inköp så väljer jag att lägga dem i min vackra tygpåse designad av min kära vän Mia med Norrgårdens Design
Idag blir det ett första besök hos arbetsförmedlingen, någon utbildning gällande arbetslöshetskassan säkert en mycket bra utbildning till en som helt missat att vara med;) 

Önskar er alla en härlig ljuvlig dag och tänk en extra gång på miljön, ni vet många bäckar små;)
Annie
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...