söndag 16 december 2012

En ny jultradition

God morgon underbara söndag
 (om dock en söndag med väldigt skrikiga barn) 

När jag växte upp hade vi en tradition att alltid ta in och klä granen dagen innan julafton. 
De var en viss tradition där pappa tog in granen och satte i ljusen och sedan var det upp till oss barn att sätta i pyntet, fast med instruktioner från vår far.
 Pyntet bestod de senare åren i endast silver dekorationer, där var härliga glaskulor, vackra änglar och speciella fåglar.
 Allt hade sin plats och när allt var färdigt hade vi en praktfull gran helt i silver. 


Jag fick äran att överta allt pyntet när pappa tyckte att gran var onödigt (han är ändå knappt hemma vid jul) I många år pyntade jag min gran helt i silver och dagen innan julafton var dagen som det skulle göras. 


Men traditioner är till för att ändras eller? Att skapa egna traditioner i sin egna familj är nog ganska viktigt. Så förra året startade vi traditionen att klä granen på Lucia, och slänga ut granen på trettondagen. 


 Pyntet har i år också fått ändra karaktär. Mycket vackra silver saker finns kvar i granen men nu har det även fått sällskap av egengjorda kulor, loppisfyndat pynt och lite nyköpt


Nytt blandas med gammalt i ett enda färgsprakande kombination


I år har jag inte varit rädd för färger, blått, rött, rosa, orange, vitt och silver. Detta är en gran man kan stå och titta på länge och upptäcka nya saker hela tiden. En gran jag börjat gilla mer och mer


 Speciellt vacker blir den när solen skiner in


Nästa år så har vår egna tradition tagit ett steg till, från att ha pyntat granen på Lucia till att nu frångå den helsilvriga granen till en gran med allt möjligt i. 

Hur ser er gran-tradition ut? 

Idag ska vi ut och bygga koja och snögubbar för det är perfekt snöbolls väder. 

Ta hand om er

Annie

Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...