tisdag 18 december 2012

Handgjorda saker den unika julklappen

God morgon snöiga Tisdag

Här faller snön och temperaturen ligger kring 0 så förhoppningarna om en vit jul lever vidare. På något sätt så ska julen vara vit, eller hur?. 


 Denna julen har vi gått in för att handla julklappar som är handgjorda, känns som om handgjorda saker ligger lite i tiden, undrar om det har med miljötänk att göra eller om det handlar om den "unika-julklappen" 


Själv handlade jag mig två vackra ting från Riitta produkter som också ställde ut vid marknaden på Haga i Göteborg i början av December. 


Visst är denna ängel helt fantastisk. Inte kunde jag låta bli att köpa henne inte.


En annan sak som fick följa med hem från Riitta var denna ljuvliga ros, helt återbrukad med en rostig taggtråd som stjälk. Visst är den helt fantastisk. 

Att handla handgjorda saker är roligt och det brukar vara uppskattat. Handgjort finns inom alla kategorier så väl som smyckesdesign som hemmagjord honung. Svensktillverkat och därför mycket miljövänligare än saker som vi låter fraktas runt halva jordklotet innan det når oss. Är det handdjorda sen även återbrukat så blir den miljövänliga vinsten dubbelt så stor. Tänk vilken gåva ändå;) 

Handgjorda saker finner man ofta på marknader men annars finns det tre enligt mig mycket bra nätställen att handla handgjorda saker på. 

Den första min nystartade FB sida för handgjorda och återbrukade saker (allt ska gå att skicka) som är till för både säljare och köpare. Den hittar du här

Den andra är hemsidan HandgjordaSaker.se

Och den tredje är Signerat.se

Så om du vill handla lite hantverk så kolla gärna in de sidorna. 

Nu önskar jag er en härligt ljuvlig tisdag
Annie


3 kommentarer:

VisaLiza sa...

Vilka vackra saker du hittat. Förstår verkligen att du föll för ängeln, hon är verkligen vacker! Tycker du tänker så klokt med julklappar. Försöker göra samma sak här hemma i Hult. Lyckas till de vuxna men det är svårare till småtrollen. Ser i alla fall till att det som köps till dem är genomtänkt. Kramar Liza

MirEll sa...

Jättefina saker, både ängeln och rosen. =)

FruNeroLindström sa...

Riktigt häftig ängel, och vacker blomma.
Bra och tänkvärt inlägg.
Hoppas ni får en riktigt mysig fortsättning på dagen, Kram Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...