tisdag 22 januari 2013

Med kunskap kommer man långt

Godmorgon härliga Tisdag. 

Många av er är det som förundras över att jag hinner skapa så mycket som jag gör och att jag hinner uppdatera bloggen så ofta.

 Men förklaringen är enkel. Jag har ett jobb på 2XL som sysselsätter mig mellan 20-30% beroende på när chefen är borta eller ej. I ett försök att fylla ut kassan så satsar jag resterande tid på C.b.A och har då under den tiden barnen på förskolan. Min förhoppning är att C.b.A ska ge mig en halvtid så småningom men det tar tid att bygga upp. 

Något som är viktigt om man ger sig in i branschen med begagnat är kunskap. Med kunskap och tid kommer du långt. Så i dagarna har jag dykt in i en av mina julklappar. 


Stora Antikboken. En "bra att ha" bok med mycket smarta uppslag. Ett av mina favorituppslag är den gällande porslin. 


 Då jag springer mycket på loppisar och auktioner så kommer jag över en hel del porslin och jag har börjat bli ganska duktig på att särskilja från vilken tillverkar det kommer. Men det jag däremot har svårt att avgöra är vad tallriken heter och när den tillverkades. Det hjälper denna bok mig med, då den har några fantastiska uppslag gällande de stora tillverkarna och deras produktion. Jag formligen älskar dessa uppslag;) 


Det står även en hel del om glas, en kunskap jag borde bli bättre på. För genom kunskap om glas så kan du ta reda på ungefär när den är tillverkad, visst är det coolt. 


Sen finns det en hel del möbler med och just denna hade jag gärna velat ha hemma hos mig. Visst är den fantastisk. 


Ha nu en fantastisk Tisdag
Annie
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...