söndag 28 april 2013

Att fynda för mina barns skull

God kväll våriga söndagskväll.
Denna helgen har jag fyndat;)

 för 500:- så har jag inhandlat.  2 par barnskor


 5 barn skjortor


 11 par byxor till barnen


 3 tröjor och 3 par shorts

10 stycken små bilar och 11 par strumpor till barnen. 

Ja i helgen var det dags för barnfyndmarknad i Gällstad. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: vilket underbart, ljuvligt, påhitt. Tänk hur mycket pengar alla dessa kläder hade kostat om jag tvingats att köpa nytt. Sen sålde jag ju själv för lite över 400:- så egentligen har jag ju bara lagt ut strax under 100 lappen. 

I dessa upplysningstider angående gifterna i vår vardag och speciellt de alarmerande uppgifterna från naturskyddsföreningen gällande gifter i våra kläder (läs här) För att inte tala om gifterna i våra barn-rum (läs bland annat Underbara Claras inlägg om den saken här) Så känns det här med barnfyndmarknader än viktigare. 

För er som bor i närheten så är det en barnfyndmarknad här i Tvärred den 25 maj. Läs mer här

Nu önskar jag er därute en härlig kväll
Annie
7 kommentarer:

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Oj vad kul att du hittade så mycket fina kläder och skor till barnen!
Jag tycker det är bra det där med loppisar och klädbytar dagar, ibland växer de så fort så kläderna hinner inte ens bli slitna. Bra när man kan köpa begagnat och i nytt skick:)
Ha en fin kväll och morgondag.
Kramar Jennie

Gerdis sa...

För snart 4 år sedan var vi 7 tjejer som beslöt att rensa våra garderober på sånt som vi tröttnat på, inget fel på något, bara tröttnat på eller så har man köpt fel storlek. 4 av oss drar stl M och 3 av oss drar stl L, så det finns alltid nåt för alla.
Vi träffas två gånger om året och byter kläder med varann, om två av oss är spekulanter på samma plagg så lottar vi. Även skor, smycken och väskor är med. Vi äter nåt lätt, snackar och dricker kaffe. Vi turas om att bjuda hem och kläder som blir över har värdinnan i uppdrag att skänka vidare till välgörenhet.
Perfekt, kostar inte en krona och man kan ha en helt ny garderob med sej hem!

MirEll sa...

Visst är det en fantastisk känsla när man känner att man både fyndat och gjort något bra. Själv tänkte jag göra ett rejält röj bland barnens kläder och lägga ut på loppisen för andra att fynda.
Ha en bra dag! Kram Linda

VisaLiza sa...

Inte dumt att kunna vara både ekonomisk och klimatsmart på samma gång! Var på loppis förra veckan och hittade både klänning och skor till skolavslutningen till min stora tjej för 100 kronor. Hon var supernöjd och jag känner mig riktigt nöjd över att hon inte tycker att det är det minsta konstigt att handla loppis. Smart även att sälja själv. Gillar verkligen det här med klädkretslopp. Kan även tipsa om Ayas artikel på Livåleva om gifter i kläderna http://livaleva.com/2013/01/22/ar-dina-klader-giftiga/
Kramar Liza

FruNeroLindström sa...

Så härligt. Jag brukar fynda på tradera till Stella. Men efter att länge varit på jakt efter en vårjacka både på olika loppisar och tradera så fick hon en ny i lördags. Annars tycker jag att de ofta är i onödigaste dyraste laget. Men den funkar både på pojk och flicka så får bli arvgods även till nästa ;)

Hoppas ni haft en riktigt härlig helg. Kram Malin

Huset på Backavägen sa...

Det är så roligt och bra att få göra såna fynd. Speciellt som du skriver om miljön. Den måste vi värna om!! Min stora tjej håller på och bli väldigt medveten om miljön, pengar etc. och handlar gärna kläder på loppisar och second hand. Det är bra.
Kram Anki

Anna sa...

Detsamma! JÄTTEKUL att träffa dig igen! Du är verkligen en positiv fläkt!
Ja, mupparnas är ett bra ställe!:)
Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...