söndag 4 september 2011

En dag i upprensningens tecken

I dag var dagen då den ljuvliga hjälpen anlände. Jag och Mr D har nu ikväll funderat på hur tacksamma vi är som har vår familj som ställer upp och hjälper oss. Och hur glada vi är som frågar och ber om hjälp för det är väl lite det som familjen handlar om att våga be om och ta emot hjälp likväl som att erbjuda och ge hjälp. Ja ja tacksamma är vi iallafall. 

Dagen började runt 9 och den risiga hopplösa häcken fick sig en rejäl klippning.  Det klipptes och sågades och klipptes och sågades, det bars och bars skottkärran gick fram och tillbaka i ett ständigt flöde. Det fikades med kaffe och äppelpaj och morotskaka gjord från den egna trädgården. Sedan klipptes och sågades igen. Skottkärran gick ytterligare några varv fram och tillbaka. 

Sedan var det dags för vad våra gäster ansåg som dagens höjdpunkt.


 Smörgåstårtan. 
Denna smörgåstårta blev vi bjudna på för första gången hos familjen E i Mullsjö. Och jag som är uppvuxen bland smörgåstårtor blev mäkta imponerad av denna "lätta" smörgåstårta, ja för den är inte så där tung och mastig som andra kan vara utan den är mer fräsch och fruktig. Receptet på Tårtan hittar ni Här

Efter maten så fixades resten i trädgården. 

Resultatet är som följer:


Häcken är nedklippt till ca 10 cm och helt plötsligt blev allt så mycket ljusare i trädgården.


Den ljuvliga slänten har blivit av med den värsta slån och nu kan man faktiskt skymta huset från vägen.

Vi tackar än en gång våra föräldrar och min systerdotter för en ypperlig insats. Det här gjorde ni bra

Önskar er alla en ljuvlig dag.
Annie
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...