söndag 4 september 2011

Idag kommer hjälpen idag kommer räddningen

Godmorgon.
Idag kommer hjälpen idag kommer räddningen. När vi flyttade in så var vi fullt medvetna om att ett hus tar mycket tid fast både jag och Mr D har inget emot att lägga ner tid på huset båda tycker att det är ganska roligt (ja ja Mr D kanske inte alltid skulle hålla med) Men något vi inte räknade med var:

 kampen mot årstiderna


All den stress vi hade i trädgården precis när vi flyttade in i April, ja för egna morötter, sallad och ärtor var ett måste och de var tvungna att komma i jorden.  (stort tack till pappa, Syster och T för hjälpen)

Och nu...

Stressen att hinna få i ordning på vissa saker innan vintern

Några av de saker som måste göras innan vintern är att vår slänt ut med vägen, måste klippas ner. Just nu ser det helt bedrövligt ut, ovårdat, risigt och hemskt. 


Ja ni ser själva på bilderna... Detta måste bara bort innan vintern lägger sitt vita täcke. (vilket redan kan bli i oktober, det har faktisk hänt) 

Sen har vi vår ljuvliga underbara misskötta häck. 

Vacker och vildvuxen upptill, gles, torr och utan gröna blad ner till. Denna måste bar klippas ner så att den kan få sig en skön start i vår och möjlighet att växa sig till en frodig, vacker välskött häck. 

Detta är de två stora akuta måsten i trädgården men även de två projekt som tar mest tid. (nej vi har ingen häcksax och nej vi har inte budgeten för ett sådant inköp denna månad och ja jag vet att en billig kostar runt 500 men nej det ligger ändå inte i vår budget och varför köpa en häcksax när vi bara behöver göra detta stora jobb en gång, för sedan ska den skötas) Med två barn, Mr D som börjat på nytt jobb och som gärna vill återgå till fotbollen, jag med allt Systrarna Karlsson arbete (läs pyssel) samt måstet att få lille Franks rum färdigt gör att tiden liksom inte riktigt räcker till. 

Men nu är hjälpen påväg

Nu är räddningen nära

Mamma, Syster dottter V, Svärmor och Svärfar kommer till undsättning. 

SÅ idag ska här röjas. 

Någon mer som blir sugen så är extra hjälp alltid välkommet, 

Ta med egna verktyg, ogräset och smörgåstårtan, äppelpajen samt kaffet står vi för;)

Om det blev några fynd på loppisen igår... Ja ett och ett annat, kanske inte den bästa loppisen jag varit på men några naggande goda fynd gjordes. Bilder följer i ett senare inlägg.

Önskar er en ljuvlig söndag
Annie

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...