lördag 24 november 2012

Eco-wrapping tips

God morgon ljuvliga Lördag

Ni har väl inte missat min Pysselutmaning som pågår fram till och med den 9 december. Ni kan läsa mer om den här


Att använda sig av eco-wrapping är ett bra miljö-val, för vet ni hur mycket papper som vi slänger varje år rätt ner i soporna? En massa kan jag lova. Kan ni tänka er vilket slöseri det egentligen är. 

Jag har i alla fall börjat tänka på vilket fruktansvärt slöseri det är. Vi brukar sitta dagen innan julafton och slå in alla paket bara för att de nästa dag ska slitas sönder i småbitar och sedan slängas i soporna (jag har dock alltid varit noggrann med sopsorteringen, inslagninspapper läggs bland förpackningar) Men hur schysst är det egentligen mot moder natur att göra så, och varför, för överraskningens skull, för att det ska se fint ut... 

Nej Eco-wrapping är min melodi men dock stötte jag på ett problem. Eco-wrapping för barn??? Inte hade mina pojkar uppskattat mina smakfullt dekorerade små askar inte, nej slitit sönder dem hade de gjort utan minsta tanke på utsidan (som så många andra barn förmodar jag) Så jag tänkte till... 


Påsar, perfekt för barnleksaken och påsen kan återanvändas år ut och år in. 


Påsen är egentligen en gammal kökshandduk som jag snabbt och enkelt (för hand) sytt ihop. 


 En liten kanal längst upp syddes så att ett snöre kunde träs igenom och hålla ihop påsen


 En stämpel på en liten tygbit sattes dit för även om barnen kanske inte uppskattar utsmyckningen så ser det i alla fall vackert ut under granen;) 


 Sist men inte minst en etikett har satts fast så att påsen kommer till rätt barn och det är endast denna som måste bytas ut inför nästa jul, ja och innehållet i påsen så klart. 


Men vad tror ni om min idé? Kommer barnen sakna pappret runt paketen, tejpen som aldrig går upp och snörena som bara är i vägen? Jag hoppas inte det? 

Nu hoppas jag att jag inspirerat er till lite paketinslagning alá Ecowrapping igen och delta gärna i utmaningen så vi kan inspirera fler att paketera sina paket miljövänligt. 

Nu ska jag snart iväg och jobba en liten stund sen blir det pyssel jobb inför marknaden resten av dagen. 

Ha en ljuvlig dag
Annie
Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...