fredag 18 januari 2013

LCHQ D.I.Y

Godmorgon fantastiska fredag och min första dag ute ur karantänen;) 

I Julklapp köpte jag ju mig ett antal böcker, ni kan läsa vilka här.  


 En av böckerna var LCHQ kokboken. Jag har aldrig varit en anhängare av olika sorters bantningsmetoder o.dyl men detta är inte en bantningsbok i den bemärkelsen utan LCHQ handlar om att äta nyttigt och äta det som kroppen behöver. Tanka med rätt bensin om man säger så;) 

Då jag och Mr Migrän utkämpar fler och fler strider och min kropp börjar bli mer och mer sliten så var det dags för stora förändringar. Motion och nyttig mat ska vara min melodi 2013 och då jag hört att vissa migräniker blivit fria från sin migrän med en lägre kolhydrats kost så är det värt att testa. 


Boken är bra uppdelat i olika slags recept med mycket mumsiga frukostar som jag även använder som mellanmål emellanåt. De recept jag testat än så länge är lättlagade och kräver inga större ansträngningar förutom att köpa andra matvaror än man kanske är van vid. 


Det första receptet vi testade var detta. Bara hör på namnet hur gott det är "Torsk med vitlöksfräst svamp och quinoa" det gick till och med hem hos barnen;) 

Är ni nyfikna på LCHF och LCHQ, vill ta del av matdebatten (som pågår just nu) eller bara få njuta av härliga tips och recept på nyttig mat så besök gärna min kära vän Hanna och hennes mycket inspirerade blogg Frisk och Fri med LCHF/Lågkolhydratskost 


Vill ni istället ha en D.I.Y inför helgen och lära er hur man tillverkar en snörburk på ett mycket enkelt sätt ni kan titta in på LIVåLEVA under dagen för där kommer denna månadens första D.I.Y inlägg från mig. (japp här kommer ni få se ett D.I.Y inlägg i månaden från mig, med början idag;) 

Annars önskar jag er en fantastisk dag och kom ihåg
DU ÄR FANTASTISK

Annie

Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...