söndag 24 mars 2013

Dagen efter

God morgon soliga Söndag

Igår gjorde vi som så många andra, vi släckte ljusen och sände en tanke till vår jord. Earth Hour är för mig en viktig händelse och inte i den bemärkelsen att vi släcker ljusen utan att vi stannar upp och tänker efter en extra gång på vad vi utsätter vår jord för. Vad vi lämnar för arv efter oss till våra barn. 


 Jag brukar vara miljömedveten och jag tänker ofta i banorna många bäckar små. (ni kan se i min flik här ovan vad jag gör för miljön i vardagen) 


Det finns fyra saker som jag anser vara enkla saker att ändra i sin vardag, fyra saker som var för sig kanske inte gör så stor skillnad men som tillsammans kan göra en hel del. 

Sluta använda sköljmedel, helt onödigt faktiskt

Köp ekologiskt och närodlat i den bemärkelse som du kan (speciellt viktig vid bananinköp och kaffe) 

Minimera dina bilresor och tänk efter om du verkligen behöver ta bilen dit du ska eller om du istället kan gå eller ta bussen. (jag har ca 1km till förskolan här och jag tar mycket sällan bilen dit utan jag går fram och tillbaka och sen tar jag bilen till jobbet. Detta för att minimera uppstartningen av bilen som sprutar ut extra mycket avgaser när den är kall)

Släck lamporna i de rum där du inte vistas, bra för plånboken och bra för miljön. 

Så det var fyra tips från mig så här dagen efter Earth Hour. 

Önskar er en härlig dag och passa på att njut av vår vackra jord
Annie

10 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Jag gillar dessutom att man gjort Earth hour till något mysigt. Många är med just bara för myset. Och det är ju ett steg i rätt riktning för att få folk att börja tänka.
Vi missade att släcka två fönsterlampor (skyller på tröttheten av allt målande). Sen kollades filmen på min lap-top (som gick på batteri utan någon strömsladd insatt ;)

Ett annat tips för både miljö och plånboken är att inte bära hem massa vatten, typ bubbelvatten och så all denna juice många bär hem. Vi brukar ha något paket koncentrerad juice hemma som man blandar själv. Men används oftast om vi har nattgäster bara.

Ha en riktigt mysig Söndag. Kram Malin

Tinis vita hem sa...

Det var roligt att läsa om dina miljötips. Jag försöker oxå tänka så ekologiskt som möjligt. Sköljmedlet har jag lämnat bort och nu skulle jag gärna prova på tvättnötter :)
Ha en fin söndag!
kram Tini

Hannis sa...

Det är bra med enkla och konkreta tips!
Tror att många inte vet hur lite som behövs för att bidra till en förändring.
Som sagt, det handlar ju om vad vi lämnar efter oss=))

Kram Hannis

Mycket annat & lite betong sa...

Både en mysig kväll med ljus men med allvar bakom!

Nu ska jag ut och fortsätta njuta av vår vackra jord!
Kram Agneta

MirEll sa...

Sköljmedel var det längesedan jag använde, förstår egentligen inte vitsen, det märks ingen skillnad på tvätten. Bilkörning vet jag egentligen inte om jag är vare sig bra eller dålig på, eftersom vi bor som vi bor har vi inte nära någonstans men å andra sidan försöker jag att handla osv när jag ändå åker förbi affären på väg från jobbet t ex.
Ha en bra dag! Kram Linda

VisaLiza sa...

Även om det bara är en timme så är den nog så viktig! Läste för en tid sedan på naturskyddsföreningens hemsida att om man ville börja ställa om till mer ekologiska inköp skulle man börja med de fyra värsta bovarna Bananer, kaffe, mjölk och potatis. Potatisen är tydligen riktigt hårt besprutad. Kramar LIza

House and Garden by Bia sa...

Vi släckte också ned i går kväll;) Och det blev ju riktigt mysigt också....jag hade mycket ljus tända...så egentligen behövde vi inte tända igen;))
Ha en fin kväll!!
Kramen

Ljuvligtvitt & busiga gossar sa...

Nu gav du mig dåligt samvete :(
Vi släckte inte ens ner igår, vi missade det totalt. Men vi har alltid varit "med" innan.
Vi försöker tänka på miljön med att sortera sopor i alla fall. Och självklart INTE skräpa ner!

Hoppas du har en fin kväll!
Kramar

katha´s kortmakeri sa...

Här blev det inte mörkt, vi hade kalas. Men jag försöker tänka på vår jord genom att äta vilt kött som inte har samma utsläpp som tamdjur.
Kram Katha

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

ja många bäckar små som sagt. Vi släckte ner och även kommunen släcker ner all gatubelysning, bra tycker jag!
Ha en fin dag.
Kram Jennie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...