fredag 27 juli 2012

Saftar och syltar

Just nu är det bråda tider för en som mig. Jag har nämligen länge drömt om att få gå lös i saft och sylt-träsket. Vi har redan sedan tidigare gjort flera liter flädersaft som nu börjar fylla hyllorna i matkällaren. 
Efter flädern var det nu jordgubbarnas tid. 


Vi plockade 8 liter jordgubbar, några åt vi direkt, några bara mosade vi och frös in och några gav vi bort. Men resten de gjorde vi rårörd saft och sylt av. (du hittar ett recept här) Det smarta med att göra rårörd saft och sylt är att du tar tillvara på hela jordgubben då de som du i vanliga fall slänger när du gör saft de sparar du här och gör en helt ljuvlig jordgubbssylt av. Idag ska sylten premiär smakas till plättar, mums. 

Men inte är saft och sylt- tiderna över än. Nej nu väntas röda/svarta-vinbär som vi gör saft och gele av. Sen kommer äpplen och äpplepaj, och äpplemos, sen blir det även ljuvlig Aronia med både saft och sylt;) 

Härliga tider, Ljuvliga tider, Underbara tider;) 

(detta är första gången som vi saftar och syltar och vi älskar det) 

Skicka en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...