tisdag 26 februari 2013

Det fanns en tid

God förmiddag soliga Tisdag. 

Det fanns en tid då denna dag var fylld av spänning, förväntningar och fylld plånbok. 
Det fanns en tid då glädjen och njutningen var stor på denna dag. 

Det fanns en tid då jag steg upp tidigt laddade armbågarna och begav mig till den årliga BokREAN


Den tiden är tyvärr förbi, Bokrean är inte vad den en gång var. Nu plockas de dyra böckerna bort dagarna innan rean och billighetstryckta böcker staplas i rad efter rad istället. Man kan ju undra varför de billighetstryckta böckerna inte säljs under hela året istället (?) Men hur det än må vara så gillar jag fortfarande bokrean men förväntningarna är kanske inte lika höga längre. 


 På bokrean i år fanns många av de böckerna som jag läst och som ni finner under fliken här ovan (Boksidan). Bland annat finns "Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv" 


 "Kaffe med Musik"


 "Fjärilen i Koppel"


 "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar"


 "Den frusna trädgården"

Alla dessa böcker har jag läst och ni kan läsa om vad jag tycker om dem under fliken "Boksidan"


En bok som jag läst ut precis i dagarna men ännu inte hunnit skriva om är "Matrevolutionen" och den rekommenderar jag verkligen ALLA att läsa. Det spelar ingen roll hur skeptisk man kan vara till hans framläggningar om våra matvanor och riskerna det medför. TÄNK om han har rätt, Tänk om våra matvanor gör oss sjukare, Tänk om... Läs den. 


Den enda boken som jag fastnade för i årets bokrea (Bokias) är denna "Auktionsguiden" Så den hamnar nog i korgen när jag har vägarna förbi. För som sagt Bokrean är inte för mig vad den en gång var, nu mer står jag inte och köar kl halv sju på morgonen och nu mer kommer jag inte hem med överfyllda papperskassar.
 Lite sogligt? Ja det tycker jag nog. 

Önskar er en fantastisk dag och missa inte Bokrean
Annie

11 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Jag var likadan förr. Idag spenderade jag istället morgonen på gymmet innan jobbet.
Men tror allt det blir en sväng till bokaffärn i em för att småkolla lite. Annars gillar jag att köpa på mig lite böcker från loppisar, då blir det endel pockets till bra pris som läses och sen får återvända till loppis om den inte sätter speciella spår ;)

Matrevolutionen har jag varit sugen på att läsa länge. Så den kanske skulle kunna få följa med hem.

Hoppa du får en härlig tisdag. Kram Malin

Erika G sa...

Som svensklärare i litteratur håller jag med. Det var bättre förr! Jag hade t.o.m. glömt att det var Bokrea... Då är det illa!

Jag köper hellre på second hand numera. Bra att återvinna böcker som annars bara slängs.

Tack för din snälla kommentar hos mig! Jag kommer att göra påskburkar också, med goda hemgjorda praliner i. Håll utkik! Kram!

House and Garden by Bia sa...

Blir nog en sväng på bokrean i morgon...men jag har tre olästa böcker, så jag tror inte jag köper någon ny:)
Handlar nog nåt litet på Myrorna i stället, hihi....
Ha en fin dag !!
Kram bia

MirEll sa...

Håller helt med dig, tycker inte alls att bokrean håller samma klass som förr.
Som LCHF:are är det ren skandal att jag inte läst matrevolutionen men jag tror helt på att den kosthållning som de flesta har idag gör oss både sjukare och tröttare. Känner LCHF och när jag inte gör det.

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Jag är som dig! Förr var jag där första dagen och köpte kassar med böcker som jag sedan hade att läsa ut lagom till nästa års bokrea började..så är det inte längre men köpte en matbok idag och en läsbok.. någon barnbok men det där med att läsa har inte blivit av.Men nu så ska jag åtminstone försöka läsa denna bok jag köpt.
Ha det så gott.
Kram Jennie

Huset på Backavägen sa...

Jag är verkligen en periodare vad gäller böcker. Nu har jag varit inne i en svacka lääänge. Har inte ron att sätta mig med en bok. Blir mest inredningsmagasin osv.
Kram Anki

Lavendel och Kamomill sa...

Har aldrig brytt mej om bokrean. Kunde köpa någon receptbok om jag råkade hitta någon som råkade vara på rea. Just nu håller jag på och försöker sälja av lite böcker, det blir ju lätt att man samlar på sej en del genom åren. Det blir ju lite trångt ;)

Rosa i huset i vitt sa...

Håller med om att bokrean inte är vad den var förr
kram Rosa

Ljuvligtvitt & busiga gossar sa...

Trist att du känner så :(
Jag har aldrig brytt mig om böcker, så har ingen aning. Men det brukar ju vara ett klassiskt försäljningsknep.. fult.

Hoppas du fått en bra dag ändå ;)
Kram

VisaLiza sa...

Verkar som om vi läser samma sorts böcker :) Kan bara hålla med om att bokrean inte är vad den en gång var. Minns hur jag stod och köade i Göteborg innan skolan när jag gick på gymnasiet för att få med mig alla underbara böcker hem. Idag handlar man ju billigt på nätet året om så bokrean är inte någon större skillnad. De böcker som jag drar mig för att köpa i vanliga fall är tyvärr dyra även på rean :( Kramar Liza

Mamma C sa...

Håller med dig att det var bättre förr. Men jag har gått över till ljudböcker nu mera oxå sedan ett par år tebax.
Kram Mamma C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...